Vlabus
[divider_line]

Vlabus (Vlaams Bureau voor Sportbegeleiding) is een vzw met een centraal secretariaat in Gent en daarnaast een afdeling in elke provincie. Vlabus treedt op als werkgever voor sportlesgevers in heel Vlaanderen. Als unieke organisatie heeft Vlabus een jarenlange know how op het gebied van tewerkstelling in de sportsector.

Sportlesgevers vanuit heel Vlaanderen worden door Vlabus aangeworven voor het geven van sportdagen of sportkampen, voor wekelijkse sportlessen een sportjaar lang, of tijdelijk ter vervanging van een gekwetste of zieke clublesgever. Deze lesgevers zijn actief in een breed scala aan disciplines en sportspecifieke trends. Zowat alle sporten en sporttakken komen aan bod, gaande van omnisport, watersport, wintersport tot natuursport, en nog veel meer. Sport wordt gegeven aan een breed doelpubliek, gaande van jong tot oud, van recreant tot meer gevorderde sporter. Zowel gemeenten als scholen, federaties en sportclubs zijn klant bij Vlabus.

Vlabus wil sinds 1986 de ideale partner zijn voor kwalitatieve begeleiding van de sportsector in Vlaanderen!
Vandaag de dag kan Vlabus rekenen op maar liefst 55 sportieve en enthousiaste gediplomeerde lesgevers in vast dienstverband. Zij werken voltijds, halftijds of deeltijds binnen een bepaalde provinciale afdeling en worden ingeschakeld om allerlei sportieve opdrachten in te vullen. Daarnaast bestaat er ook een grote pool lesgevers (ongeveer 2.000) op basis van een contract van bepaalde duur. Zij kunnen hun uurrooster en de plaats van tewerkstelling in samenspraak met de co√∂rdinator vastleggen. Op die manier is het mogelijk Vlabus-opdrachten te combineren met hobby’s, een andere deeltijdse job, langdurige vakanties etc.

Vlabus is ongetwijfeld een jonge en dynamische organisatie in volle uitbreiding!