[divider_line]

RedFed, sportfederatie met (water)pit

De Vlaamse Reddingsfederatie vzw (RedFed) is door het Bloso erkend als Vlaamse Sportfederatie voor de uitbouw en de ontwikkeling van de redding en de reddingssport (Lifesaving) in Vlaanderen. RedFed heeft als missie bij te dragen tot de preventie van verdrinkingsongevallen en tot een veilige watersportbeoefening in Vlaanderen.

RedFed organiseert reddingscompetities, zowel in zwembaden als in open water. Daarnaast is RedFed ook aanwezig op tal van promotionele sportevenementen van onder andere het Bloso. Voor de scholen en (watersport)verenigingen biedt RedFed ‘Rescue Days‘, ‘Rescue kampen’ of trainingen en sessies aan met de nodige survival- en reddingsskills.

RedFed ondersteunt via de denkcel Redden van de Vlaamse Trainersschool van het Bloso de opleidingen (inhoud en eindtermen) die leiden tot de brevetten Basisredder, Hoger Redder (door de wet vereist voor toezicht in zwembaden), Duiker-redder en ‘Initiator’ en Trainer B’ Reddend Zwemmen. Daarnaast heeft RedFed  eigen brevetten: Basisbootredder, Bootredder en Openwaterredder.

RedFed is steeds op zoek naar lesgevers, docenten.