De Sportzak is een kelder met karakter waarnaar de sportende student afzakt voor een glaasje goudgeel gerstenat of een homemade cocktail aan democratische prijzen. Hier wordt niet alleen gedronken, maar ook gedanst en gebabbeld. We organiseren er themafeestjes en zo is er voor ieder wat wils. Voor wie het sporten niet kan laten zijn er verschillende activiteiten voorzien zoals bierpong, darts en kickeren.

DE GEBODEN VAN DE ZAK

Bovenal bemin de Zak
Plas en kots op het gemak
De Zakbazen zult gij eren
Gij zult ze daags een pint trakteren
Doe niet wat onkuisheid is
Of gij zult rap weten hoe nat een pintje is
Vechten zult gij hier niet doen
Het sportkot heeft nog iets fatsoen
Tot slot een goede raad
De Zak blijft open tot ’s morgens laat

DE GRASMAEYER

“Lang lang lang geleden, toen de eekhoorns nog praatten, bevond de student zich in een duistere periode. De honger naar drank kon niet meer gestild worden door bier of wijn en de student verlangde naar het ultieme genot. De dappersten der studenten, de Sportkotters uiteraard, vertrokken en zweerden niet terug te keren voor zij dat genot gevonden hadden. Een paar jaar later verschenen zij terug uit de diepste kelders van het Leuvense en brachten de student de Grasmaeyer. Het recept is een groot geheim dat enkel mondeling wordt doorgegeven van de ene Zakbaas op de andere. Elk jaar komen de studenten van over de hele wereld om te proeven van deze godendrank die enkel geserveerd wordt in onze fantastische Sportzak.”

MEDEWERKERS

Zou je graag eens willen mee tappen of ons eens helpen bij grotere evenementen? Voeg je dan zeker toe in onderstaande groepen

SOCIALS