1. Vervroegde vrijgave examenrooster 3e examenperiode

De vrijgave van de examenplanning voor de 2e-zittijd is al enkele jaren een probleem. De planning wordt ongeveer 2 weken voor de start van de herexamens bekend gemaakt. Enkele maanden geleden hebben we bij jullie een bevraging gedaan over de planning van de herexamens. Uit die resultaten bleek dat voor jullie de late bekendmaking van de planning het moeilijk maakt om een goede studieplanning op te stellen. Daarbij kwam er ook kijken dat het zeer moeilijk is om na een druk studiejaar een welverdiende vakantie te plannen of een studentenjob te zoeken.

Met de resultaten van de bevraging zijn we naar de faculteit gestapt. Het topic hebben we aangehaald op de faculteitsraad- en bestuur. Ook hebben we een apart gesprek gehad met de mensen die de planning moeten opmaken.

Uit de gesprekken is voortgevloeid dat er een vervroegde vrijgave komt van de planning! Na de bekendmaking van de resultaten van de juni-zittijd zal ook de planning voor de 2e-zittijd bekend gemaakt worden. Belangrijk is wel dat het nog geen uitermate definitieve planning is. Dat komt door administratieve issues. Dan gaat het onderandere over mondelinge en practica examens.