Als beginnende kinesitherapeut kan u zich bedolven voelen onder de administratie die bij de start van uw carrière hoort. Ontdek welke stappen u precies moet ondernemen om een vliegende start te maken.

Denkt u eraan zich te coventioneren? Als geconventioneerde kinesitherapeut[1], hebt u recht op de sociale voordelen RIZIV. Dit is een bedrag dat u jaarlijks van het RIZIV krijgt als tegenprestatie voor de tarieven waaraan u zich als geconventioneerde moet houden. U bent wettelijk verplicht die sociale voordelen te investeren in een Sociaal Vrij Aanvullend Pensioen en/of een dekking gewaarborgd inkomen.

Als starter hebt u al recht op de sociale voordelen RIZIV in het jaar dat u afstudeert en tijdens uw stage. TIP: Word lid van Amonis vlak na uw proclamatie en geniet onmiddellijk van alle dekkingen zoals een overlevingspensioen, moederschapsuitkeringen, financiering van uw pensioen bij invaliditeit en afhankelijkheidsrente.

Wat biedt Amonis?

Op zoek naar een hoog rendement gecombineerd met een voorzichtig risicobeheer? Amonis werd al 8 keer de laatste 15 jaar tot Beste Belgische pensioenfonds uitgeroepen door IPE en World Finance Award. Bovendien bedraagt het jaarlijks gemiddeld nettorendement van de voorbije 15 jaar zelfs 4,05%[2].  En in 2016 bieden we nog steeds een basisrendement van 2,3%. Hier bovenop kan steeds een winstdeelname[3] worden toegekend.

Onze corebusiness is het Sociaal Vrij Aanvullend Pensioen (VAP) voor de medische en vrije beroepen, en zelfstandigen. Amonis zorgt voor een optimale sociale en financiële zekerheid dankzij de 2de pensioenpijler, fiscaal de meest aantrekkelijke optie. Bij het sVAPZ recupereert u dan ook gemiddeld 60% van uw VAP-bijdragen.

Amonis biedt aan haar leden ook een bijkomende dekking gewaarborgd inkomen aan. Of u nu zelfstandige of loontrekkende bent, uw contract wordt volledig aangepast aan uw persoonlijke situatie en behoeften. Het enige wat u moet doen is binnen de 15 dagen uw arbeidsongeschiktheid aangeven, en Amonis doet de rest. Bovendien zijn uw bijdragen voor uw Gewaarborgd Inkomen fiscaal aftrekbaar als werkelijke beroepskosten, die u een fiscale besparing opleveren.


[1] en als u aan de voorwaarden van het RIZIV voldoet

[2] Rendementen uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst.

[3] De mogelijk toekenning van een winstdeelname is afhankelijk van resultaten van Amonis.